Asociatia Ateliere Fara Frontiere in parteneriat cu Kaufland Romania au anuntat castigatorii programului de donatii „AsoclicK, din solidaritate pentru educatie”.
Campania s-a adresat ONG-urilor din Romania care au venit cu propuneri de proiecte in scopul ameliorarii sau perfectionarii in ceea ce priveste formarea, integrarea si educarea persoanelor din comunitatile devaforizate. In aceasta categorie se incadreaza copii, tineri si adulti care traiesc sub pragul saraciei, institutionalizati sau cu dizabilitati, din grupuri marginalizate sau vulnerabile.
Pentru a participa la acest proiect si a avea sansa de a castiga calculatoare reconditionate pentru sustinerea activitătilor educationale, institutiile au trebuit sa completeze un formular de candidatura in care sa descrie proiectul pe care vor sa il realizeze cu aceste echipamente.
Jurizarea proiectelor a avut loc pe data de 19 iulie si au fost parcurse in total 175 de proiecte eligibile pentru care se vor dona 500 de echipamente IT reconditionate. In final au fost desemnate 85 de proiecte castigatoare. Obiectivul general consta in reducerea decalajului informatic si sprijinul unei educatii echitabile in Romania. Prin AsoclicK, se urmareste facilitarea accesului copiilor si tinerilor la educatie digitala prin dotarea asociatiilor si institutiilor educationale cu echipamente IT si totodata integrarea socio-profesionala a 25 de persoane pe piata muncii, prin reconditionarea echipamentelor IT in cadrul Ateliere Fara Frontiere. Perioada de desfasurare a apelului la propuneri de proiecte AsoclicK 2016 a fost 27 aprilie – 10 iunie 2016.
Din 2008 pana in prezent, peste 2 000 de proiecte au fost dotate cu un total de 10.000 echipamente IT prin intermediul tuturor proiectele de donatii IT care fac parte din programul national Educlick, ajutand astfel la alfabetizarea digitala, formarea si educarea a peste 300.000 de beneficiari din toata tara. (A.D.).